Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Artykuły przeglądowe
Termowizja jako metoda diagnostyczna
Dorota Mazur
Eugeniusz Herbut
Jacek Walczak
171-181
Pełny tekst
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Fenogrupy układu grupowego krwi C u bydła ras: czerwono-białej, holsztyńsko-fryzyjskiej i Charolaise
Tadeusz Rychlik
Marian Duniec
183-192
Pełny tekst
Wpływ długości okresu po wycieleniu i wieku krów na poziom immunoglobulin w siarze
Piotr Guliński
Krzysztof Młynek
Bogumiła Giersz
193-200
Pełny tekst
Umięśnienie i otłuszczenie szynki wieprzowej w zależności od cech użytkowoś́ci tucznej świń ras matecznych (wbp i pbz)
Grzegorz Żak
Mirosław Tyra
201-208
Pełny tekst
Możliwości oszacowania procentowej zwartości mięsa w boczku i polędwicy świń na podstawie danych z dysekcji wykonanej metodą Walstry i Merkusa
Grzegorz Żak
Mirosław Tyra
209-217
Pełny tekst
Polimorfizm β-laktoglobuliny u owiec
Aldona Kawęcka
Anna Radko
219-225
Pełny tekst
Ocena poziomu cech pokrojowych rodów męskich koni czystej krwi arabskiej uczestniczących w krajowych pokazach w latach 2001 – 2005
Krystyna Chmiel
Anna Gajewska
227-234
Pełny tekst
Analiza porównawcza wzorów prążków G w kariotypie daniela (Dama dama) i kozy (Capra hircus)
Anna Kozubska-Sobocińska
Ewa Słota
Maria Pakusiewicz
235-240
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Charakterystyka metody oznaczania aminokwasów w siarkowych w paszach i zółtkach jaj
Robert Gąsior
Krystyna Ślusarczyk
241-253
Pełny tekst
Ekonomika i organizacja produkcji zwierzęcej
Zależność między masą ciała kury a masą jaja w kontekście opłacalności produkcji jaj
Józefa Krawczyk
255-262
Pełny tekst
Efektywność produkcyjno-ekonomiczna wyników badań żywieniowych w produkcji kurcząt rzeźnych, tuczników i jagniąt
Elżbieta Sowula-Skrzyńska
Bogumiła Kapłon
263-277
Pełny tekst