Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Ekonomika i organizacja produkcji zwierzęcej
Ekonomiczny aspekt badań cytogenetycznych klaczy
Monika Bugno
Ewa Słota
Stanisława Okularczyk
125-132
Pełny tekst
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Powiązanie pomiędzy polimorfizmem wybranych genów oraz wskaźnikami biochemicznymi krwi a wykorzystaniem paszy i użytkowością rzeźną bydła mięsnego
Jolanta Oprządek
Edward Dymnicki
Krzysztof Flisikowski
Artur Oprządek
Lech Zwierzchowski
5-12
Pełny tekst
Wpływ tempa wzrostu świń rasy Large White na niektóre cechy rzeźne, jakość mięsa i profil kwasów tłuszczowych mięśnia najdłuższego
Piotr Paściak
Władysław Migdał
Dorota Wojtysiak
Marek Pieszka
Tadeusz Barowicz
13-20
Pełny tekst
Cechy reprodukcyjne i mięsne gęsi wybranych stad zachowawczych
Adam Mazanowski
Tomasz Kisiel
21-38
Pełny tekst
Porównanie cech mięsnych, wartości rzeźnej tuszek i składu chemicznego mięsa kaczek z trzech rodów matecznych
Adam Mazanowski
Zenon Bernacki
39-54
Pełny tekst
Wykorzystanie samców ras dużych w krzyżowaniu towarowym królików
Jan Zając
55-65
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Wpływ dodatku fitazy pochodzenia mikrobiologicznego na strawność pozorną i jelitową aminokwasów oraz ich zawartość w różnych tkankach u loch
Anna Czech
Eugeniusz R. Grela
67-75
Pełny tekst
Wpływ udziału mieszanki ziół w paszy kurcząt brojlerów na wodochłonność i skład chemiczny mięśni
Lidia Czaja
Ewa Gornowicz
77-86
Pełny tekst
Wpływ dodatku octanu retinolu do mieszanek paszowych dla kurcząt brojlerów na wyniki odchowu i jakość mięsa
Marek Pieszka
Mariusz Pietras
Tadeusz Barowicz
87-94
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Wpływ systemu chowu koni na ich zarażenie słupkowcami (Strongylidae)
Sławomir Kornaś
Bogusław Nowosad
Marta Skalska
95-101
Pełny tekst
Wpływ wieku kur i wielkości obsady na jakość jaj spożywczych
Zofia Sokołowicz
Józefa Krawczyk
103-113
Pełny tekst
Charakterystyka chemiczna wermikompostu z odchodów zwierząt futerkowych
Jan Zając
115-124
Pełny tekst
Ekonomika i organizacja produkcji zwierzęcej
Opłacalność produkcji kurcząt brojlerów w latach 2001 -2003
Zofia Sokołowicz
Józefa Krawczyk
133-141
Pełny tekst
Ekonomiczna efektywność nowoczesnych technologii zbioru słomy
Janusz Nowak
Adam Węgrzyn
143-153
Pełny tekst
Inne
Kości czaszki tura Bos primigenius Bojanus 1827 z miejscowości Nowy Jaromierz
Hieronim Frąckowiak
Daniel Makowiecki
Mirosława Kulawik
155-161
Pełny tekst