Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Analiza użytkowości mlecznej krów matek buhajów rasy simentalskiej
Janusz Mroczek
Piotr Molenda
Maria Ruda
215-222
Pełny tekst
Wpływ niektórych czynników na parametry genetyczne cech wyścigowych koni pełnej krwi angielskiej i czystej krwi arabskiej
Magdalena Sobczyńska
223-231
Pełny tekst
Analiza powiązań między dzielnością wyścigową koni czystej krwi arabskiej a punktacyjną oceną ich pokroju prowadzoną na pokazach
Krystyna Chmiel
Anna Gajewska
Dorota Sobczuk
233-241
Pełny tekst
Frekwencja genów odpowiedzialnych za umaszczenie w populacji kuców felińskich
Anna Stachurska
Agnieszka Bruśniak
Ryszard Kolstrung
243-251
Pełny tekst
Wpływ płci na profil włókien mięśniowych M. longissimus lumborum u tuczników o masie ciała 130 kg
Dorota Wojtysiak
Piotr Paściak
Władysław Migdał
253-260
Pełny tekst
Przydatność owcy romanowskiej w realizacji programu poprawy plenności merynosa polskiego
Jacek Sikora
261-267
Pełny tekst
Wartość użytkowa wybranych ras królików na podstawie wyników oceny stacjonarnej w latach 1998-2002
Jan Zając
269-282
Pełny tekst
Biologia, fizjologia, rozród zwierząt
Efekty pracy hodowlanej prowadzonej w kierunku doskonalenia cech rozrodu u polskich owiec nizinnych odmiany żelaźnieńskiej
Roman Niżnikowski
Witold Rant
283-296
Pełny tekst
Sezonowe zmiany aktywności kwaśnych glikozydaz w jądrach kogutów
Maria Droba
Bogusław Droba
Dorota Błędniak
297-301
Pełny tekst
Wykorzystanie testów behawioralnych do oceny temperamentu jenotów
Dominika Fortuńska
Bogusław Barabasz
303-310
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Wpływ poziomu energii i białka w dawce pokarmowej skarmianej w okresie dojrzewania płciowego na wzrost, kondycję i wskaźniki rozrodu jałówek rasy Simental
Krzysztof Bilik
Juliusz Strzetelski
Zenon Choroszy
Barbara Niwińska
311-324
Pełny tekst
Skład chemiczny siary i mleka loch otrzymujących w paszy w ostatnim okresie ciąży oraz podczas laktacji dodatek sprzężonego kwasu linolowego (CLA)
Tadeusz Barowicz
Marek Pieszka
Mariusz Pietras
Władysław Migdał
325-332
Pełny tekst
Ocena wpływu konserwantów chemicznych na wartość pokarmową kiszonki z kukurydzy, stabilność i pobranie jej w dawkach przez rosnące owce
Dariusz Hertig
Andrzej Potkański
Ryszard Kujawiak
Magdalena Kostulak-Zielińska
Sebastian Michalak
333-342
Pełny tekst
Wpływ obniżenia poziomu białka w mieszance typu grower na wyniki produkcyjne brojlerów i bilans azotu
Barbara Z. Kamińska
343-351
Pełny tekst
Wpływ poziomu lizyny w mieszankach typu starter i grower na wyniki produkcyjne oraz skład chemiczny mięsa brojlerów
Barbara Z. Kamińska
353-365
Pełny tekst
Zastosowanie suszonego wywaru z kukurydzy jako komponentu mieszanek paszowych dla kurcząt brojlerów
Sylwester Świątkiewicz
Jerzy Koreleski
367-379
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Zanieczyszczenie powietrza alkoholami, aldehydami i ketonami przez fermę bydła
Leon Saba
Bożena Nowakowicz-Dębek
Alina Zarębska
Hanna Bis-Wencel
Wioletta Wnuk
381-388
Pełny tekst
Wpływ głębokiej ściółki z trocin drzew iglastych na warunki utrzymania cieląt
Jerzy Szyndler
Andrzej Kaczor
389-396
Pełny tekst
Wpływ terminu stanówki maciorek na efektywność produkcji jagniąt mlecznych w górach
Andrzej Drożdż
397-403
Pełny tekst
Jakość jaj spożywczych pozyskiwanych od kur ras rodzimych
Katarzyna Cywa-Benko
Józefa Krawczyk
Stanisław Wężyk
405-413
Pełny tekst