Artykuły przeglądowe

Substancje bioaktywne mleka koziego wykorzystywane w medycynie i farmacji
Edyta Molik Gabriela Kotowicz
3-12
Makleja sercowata w żywieniu drobiu
Adrian Krzykawski Małgorzata Gugołek Andrzej Gugołek
13-21
Króliki kuny – charakterystyka fenotypowa i historia powstania ras
Iga Peist Łukasz Migdał
23-40

Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich

Analiza wydajności izolacji DNA w zależności od rodzaju pobranego materiału biologicznego od królików
Zuzanna Siudak Sylwia Pałka
41-48

Biologia, fizjologia i rozród zwierząt

Ocena wartości rozpłodowej loszek mieszańców linii Danbred
Justyna Więcek Anna Rekiel Kamil Kucharski Martyna Batorska Marcin Sońta
49-58
Wpływ rasy i płci na kwasowość i barwę mięsa królików
Zuzanna Siudak Michał Kmiecik Sylwia Pałka
59-67
Wpływ wieku i płci na skład chemiczny i profil kwasów tłuszczowych mięśni piersiowych gołębi pocztowych
Andrzej Gugołek Małgorzata Gugołek Adrian Krzykawski Janusz Strychalski Małgorzata Konstantynowicz
69-79

Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej

Analiza poziomu dobrostanu kotów domowych w Polsce – badania ankietowe
Joanna Kania-Gierdziewicz Sylwia Pałka Wiktor Styrylski-Pałka
81-104

Jakość i bezpieczeństwo produktów zwierzęcych

Wpływ długości dnia na zawartość kwasów tłuszczowych w tłuszczu wełny owczej
Edyta Molik Piotr Zapletal Henryk Pustkowiak Dominika Kamińska
105-113