Artykuły przeglądowe

Genetyczne, indywidualne i żywieniowe czynniki wpływające na dzienne spożycie i efektywność wykorzystania paszy u świń rosnących
Mirosław Tyra Aurelia Mucha Robert Eckert Grzegorz Żak Martyna Małopolska
135-143
Rola substancji antyoksydacyjnych mleka owczego
Edyta Molik Julia Musiał Zuzanna Flis
145-153
Czynniki genetyczne i pozagenetyczne wpływające na umaszczenie psów domowych (Canis lupus familiaris)
Iga Peist Sylwia Pałka Łukasz Migdał
155-178
Właściwości czosnku (Allium sativum) oraz możliwość jego wykorzystania w chowie zwierząt
Iwona Radkowska Piotr Wójcik Agata Karpowicz
179-191

Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich

Komórki MSC wyizolowane ze szpiku kostnego transgenicznych świń prawidłowo różnicują w chondrocyty i osteoblasty, ale nie w adipocyty in vitro
Jolanta Opiela Joanna Jurkiewicz Lechosław Gajda Agnieszka Wierzchoś-Hilczer
193-204
Productivity, milk composition and reasons for leaving the herds of Ukrainian local cows and their crossbreeds with Brown Swiss and Montbeliarde breeds during five lactations
Oleksandr O. Borshch Serhii Ruban Oleksandr V. Borshch Vasyl Malina Maksym Fedorchenko Lesia Kosior Lesia Korol-Bezpala
205-216
Genetic diseases in purebred dogs
Magdalena Pieszka Dominika Luboń Jarosław Łuszczyński Ksenia Pieszka
217-230

Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej

Wpływ warunków utrzymania na behawior cieląt oraz występowanie zachowań przeorientowanych i stereotypii
Iwona Radkowska
231-242
Development of the agricultural innovation, technological changes and barriers of family farms in the Podlaskie and Podkarpackie voivodeship
Anna Borecka Joanna Pawłowska
243-256
Wypas kulturowy w parkach narodowych na obszarze Karpat Zachodnich – aspekty organizacyjne i instytucjonalne
Kamila Musiał
257-272