Menu
Home
Journal
Editorial
Issues
For Authors
Reviewers
Ethical principles
Contact
EN
PL
EN
Animal genetics and breeding
Zastosowanie systemu Multiscan do oceny polimorfizmu chromosomów
Anna Kozubska-Sobocińska
Ewa Słota
Monika Bugno
Barbara Danielak-Czech
Barbara Rejduch
9-19
Full text
Przebieg stacjonarnej oceny wartości hodowlanej buhajków rasy Simental w latach 1974 - 1996
Bogumiła Kurzbauer-Choroszy
Zenon Choroszy
Hanna Czaja
Jan Trela
21-36
Full text
Niektóre aspekty wartości użytkowej i budowy pierwiastek holsztyńsko-fryzyjskich importowanych z Francji i Niemiec
Zbigniew Puchajda
Anna-Maria Szymańska
Maria Czaplicka
Agnieszka Filipska
37-48
Full text
Współzależność między cechami użytkowości mlecznej a wymiarami wymienia pierwiastek holsztyńsko-fryzyjskich importowanych z Francji i Niemiec
Zbigniew Puchajda
Maria Czaplicka
Anna-Maria Szymańska
Agnieszka Filipska
49-58
Full text
Wpływ masy ubojowej królików na wydajność rzeźną oraz wybrane cechy jakościowe mięsa
Jan Zając
59-72
Full text
Wpływ genotypu i płci na jakość mięśni piersiowych gęsi białych kołudzkich
Andrzej Rosiński
Teresa Skrabka-Błotnicka
Janina Wołoszyn
Ewa Przysiężna
Gabriela Elminowska-Wenda
73-88
Full text
Wpływ genotypu i płci na jakość tłuszczu sadełkowego gęsi białych kołudzkich
Andrzej Rosiński
Teresa Skrabka-Błotnicka
Janina Wołoszyn
Ewa Przysiężna
Gabriela Elminowska-Wenda
89-98
Full text
Cechy fizyczne jaj i lipidy żółtek w stadach zachowawczych kaczek typu Pekin i Cayuga
Juliusz Książkiewicz
Małgorzata Stępińska
Tomasz Kisiel
Julia Riedel
99-110
Full text
Porównanie masy ciała i zużycia paszy u kaczek mięsnych i piżmowych oraz ich mieszańców w okresie odchowu
Janusz Górski
Barbara Witak
Magdalena Pietkiewicz
111-122
Full text
Animal nutrition and feedstuffs
Wpływ sposobu żywienia w pierwszych dniach życia na wskaźniki produkcyjne oraz na wybrane parametry charakteryzujące przewód pokarmowy u kurcząt brojlerów
Jerzy Koreleski
Sylwester Świątkiewicz
123-142
Full text
Wpływ soli wapniowych kwasów tłuszczowych na wydajność i składniki mleka krów
Franciszek Brzóska
Robert Gąsior
Krystyna Sala
Wacław Zyzak
143-157
Full text
Wpływ poziomu jodu i selenu w dawkach pokarmowych na wydajność krów i skład kwasów tłuszczowych mleka
Jacek Wrzoł
Franciszek Brzóska
Jan Szarek
159-173
Full text
Wpływ dodatku preparatów enzymatycznych do mieszanek na wyniki produkcyjne warchlaków
Andrzej Frankiewicz
Marian Urbaniak
Andrzej Potkański
Mariusz Król
175-183
Full text
Wykorzystanie nasion wyki jako źródła białka w żywieniu świń i drobiu
Andrzej Potkański
Andrzej Rutkowski
Andrzej Frankiewicz
Waldemar Kuśnierek
Stanisław Mikulski
185-197
Full text
Preparat mineralno-tłuszczowy Humobentofet w tuczu jagniąt
Adolf Korniewicz
Barbara Paleczek
Henryk Czarnik-Matusewicz
Anna Sieradzka
199-214
Full text
Pasze tradycyjne i mieszanka pełnoporcjowa wzbogacona w tłuszcz roślinny w tuczu jagniąt
Adolf Korniewicz
Barbara Paleczek
Henryk Czarnik-Matusewicz
Anna Sieradzka
215-229
Full text
Wpływ suchej masy i dodatków fermentacyjnych na skład chemiczny i rozkład białka kiszonek z lucerny
Franciszek Brzóska
Marek Pieszka
Krystyna Sala
231-242
Full text
Behaviour, well-being, production technology, and environment
Wartość rzeźna i jakość mięsa bydła z chowu masowego z uwzględnieniem zawartości makro- i mikroelementów
Anna Litwińczuk
Zygmunt Litwińczuk
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska
243-254
Full text
Wpływ sezonu wycielenia i wieku matek na wyniki odchowu cieląt mięsnych
Zygmunt Litwińczuk
Władysław Zalewski
Przemysław Jankowski
Piotr Stanek
255-264
Full text
Wpływ ściółki, posadzki i gruntu na kształtowanie warunków cieplnych w brojlerni w okresie zimowym
Wacław Bieda
Mirosław Koźbiał
265-274
Full text
Przeżywalność Salmonella enteriditis w warunkach laboratoryjnych w glebie, gnojowicy i ścieku komunalnym
Halina Olszewska
Zbigniew Paluszak
Bożena Szejniuk
275-285
Full text
Przeżywalność bakterii Salmonella enteriditis w procesie utylizacji odpadów miejskich
Bożena Szejniuk
Zbigniew Paluszak
Halina Olszewska
Julian P. Kluczek
287-295
Full text