Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Artykuły przeglądowe
Kwasica żwacza u krów mlecznych
Krzysztof Bilik
Magdalena Łopuszańska-Rusek
Iwona Furgał-Dierżuk
157-170
Pełny tekst
Krajowe źródła białkowych pasz roślinnych jako zamienniki śruty sojowej GMO w żywieniu świń
Ewa Hanczakowska
Jerzy Księżak
171-187
Pełny tekst
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Zależności pomiędzy cechami użytkowości tucznej a zawartością tłuszczu śródmięśniowego (IMF) w mięśniu najdłuższym grzbietu krajowej populacji świń
Mirosław Tyra
189-201
Pełny tekst
Porównanie parametrów tucznych i rzeźnych owiec rasy mięsnej i rodzimej, utrzymywanych w gospodarstwie ekologicznym
Paweł Paraponiak
Andrzej Kaczor
Marta Wieczorek-Dąbrowska
203-216
Pełny tekst
Zmienność genetyczna w populacji kozy karpackiej na podstawie markerów genetycznych klasy I
Tadeusz Rychlik
Jacek Sikora
Anna Krawczyk
217-223
Pełny tekst
Badania nad wzrostem, budową ciała i wartością rzeźną kaczek Star 53 H.Y.
Barbara Biesiada-Drzazga
Agata Grużewska
Anna Charuta
Małgorzata Litwa
Anna Nasiłowska
225-235
Pełny tekst
Porównanie jakości mięsa królików, nutrii i kurcząt
Dorota Kowalska
Katarzyna Połtowicz
Paweł Bielański
Piotr Niedbała
Paweł Kobylarz
237-248
Pełny tekst
Aplikacyjne wykorzystanie wyników zmienności cech rozrodu w hodowli szynszyli
Brygida Ślaska
Magdalena Surdyka
Justyna Jarczak
Dorota Kowalska
Sylwia Nisztuk
249-258
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Wpływ koncentracji białka i wartości bilansu kationowo-anionowego preparatów mlekozastępczych na efektywność wychowu cieliczek
Barbara Niwińska
Krzysztof Bilik
259-271
Pełny tekst
Wpływ diety z udziałem oleju z lnianki siewnej (Camelina sativa) na wyniki produkcyjne kur niosek, skład chemiczny lipidów żółtka oraz jakość sensoryczną jaj
Mariusz Pietras
Sylwia Orczewska-Dudek
Robert Gąsior
273-286
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Walidacja spektrofotometrycznej metody oznaczania jodu w moczu
Robert Gąsior
287-294
Pełny tekst
Skład chemiczny oraz zawartość komórek somatycznych i mocznika w mleku krów w zależności od systemu utrzymania
Iwona Radkowska
295-305
Pełny tekst
Wpływ recyrkulacji powietrza i zamgławiania w oborach kurtynowych na wydajność mleczną i aktywność ruchową krów
Andrzej Kaczor
Paweł Paraponiak
Andrzej Olszewski
307-317
Pełny tekst
Skuteczność działania wentylacji kalenicowej obory wolnostanowiskowej typu "Fermbet" w okresie letnim
Piotr Herbut
Sabina Angrecka
319-329
Pełny tekst