Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Artykuły przeglądowe
Metoda oceny pokroju bydła mięsnego w Polsce
Zenon Choroszy
Bogumiła Choroszy
Grzegorz Grodzki
Marian Stachyra
Andrzej Szewczyk
3-12
Pełny tekst
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Współzależność między dwoma systemami bonitacji pokroju ogierów półkrwi a wynikami oficjalnych prób dzielności
Marian Kaproń
Iwona Janczarek
Waldemar Grochowski
Agata Danielewicz
13-31
Pełny tekst
Ocena wybranych cech wełny polskiej owcy górskiej odmiany barwnej
Aldona Kawęcka
Anna Kosiek
33-40
Pełny tekst
Porównanie użytkowości kur nieśnych z krajowych stad zachowawczych w pięciu pokoleniach
Józefa Krawczyk
Jolanta Calik
41-54
Pełny tekst
Określenie możliwości szacowania umięśnienia nóg gęsi Białych Kołudzkich® na podstawie pomiarów przyżyciowych
Kamila Kłos
Zofia Sokołowicz
Jakub Badowski
Halina Bielińska
55-62
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Walidacja metody oznaczania jodu w żywności i materiale biologicznym
Robert Gąsior
Marta Szczypuła
63-73
Pełny tekst