Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Jakość surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Wpływ pochodzenia i wieku kur na jakość skorupy jaj spożywczych
Jolanta Calik
169-175
Pełny tekst
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Jakość tusz wieprzowych i wartość histologiczna mięśnia longissimus lumborum tuczników ras wbp i pbz zróżnicowanych genotypem RYR1
Barbara Orzechowska
Dorota Wojtysiak
Mirosław Tyra
Aurelia Mucha
83-90
Pełny tekst
Frekwencja genotypów wrażliwych na trzęsawkę w populacji owcy romanowskiej w Polsce
Agata Piestrzyńska-Kajtoch
Anna Kozubska-Sobocińska
Barbara Rejduch
91-99
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Ocena preferencji surowców zielarskich różnych ras i grup produkcyjnych świń
Jolanta Paschma
Andrzej Kaczor
101-108
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Wpływ zmiany krotności doju na wydajność mleczną krów
Andrzej Kaczor
Jolanta Paschma
109-115
Pełny tekst
Wpływ poziomu produkcyjności krów na rozpraszanie związków azotu z obornika
Jacek Walczak
Wojciech Krawczyk
Agata Szewczyk
Tomasz Pająk
117-123
Pełny tekst
Wpływ systemu utrzymania świń na emisję związków azotu
Jacek Walczak
Agata Szewczyk
Piotr Radecki
Wojciech Krawczyk
125-130
Pełny tekst
Wpływ wieku stada rodzicielskiego i czasu zasiedlenia wychowalni na wyniki odchowu gąsiąt
Jakub Badowski
Halina Bielińska
Kamila Kłos
131-138
Pełny tekst
Kształtowanie się wskaźników produkcyjnych i temperatury ciała kurcząt brojlerów dwóch grup genetycznych w zależności od warunków termicznych
Iwona Skomorucha
Ewa Sosnówka-Czajka
Renata Muchacka
139-150
Pełny tekst
Jakość surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Funkcjonalne właściwości mleka krów różnych ras
Tadeusz Grega
Marek Sady
Teresa Grega
151-157
Pełny tekst
Parametry fizykochemiczne tłuszczu mleka i jakość uzyskiwanego z niego masła w zależności od rasy krów i sezonu żywienia
Tadeusz Grega
Marek Sady
Teresa Grega
159-168
Pełny tekst