Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Wpływ składu mieszanki paszowej dla niosek na barwę żółtek jaj
Barbara Z. Kamińska
265-270
Pełny tekst
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Ocena wartości hodowlanej ogierów czołowych czystej krwi arabskiej na podstawie wskaźników biometrycznych
Dorota Sobczuk
173-180
Pełny tekst
Porównanie mas ciała urodzonych źrebiąt czystej krwi arabskiej w grupach ojcowskich i subliniach żeńskich użytkowanych w SK Michałów
Krystyna Chmiel
Dorota Sobczuk
Anna Gajewska
181-187
Pełny tekst
Dokładność oceny mięsności tusz wieprzowych na podstawie pomiarów liniowych i masy elementów z rozbioru technologicznego lub stosowanego w SKURTCh
Piotr Molenda
Krzysztof Tereszkiewicz
Grażyna Mielech
189-200
Pełny tekst
Próba zastosowania modelu wielozmiennego do oceny wartości hodowlanej owiec rasy Suffolk metodą BLUP — model zwierzęcia
Andrzej Szewczyk
201-208
Pełny tekst
Polimorfizm markerów genetycznych klasy I w dwóch grupach owiec mieszańców
Tadeusz Rychlik
Kazimierz Korman
Marian Duniec
209-219
Pełny tekst
Analiza liczby padnięć kurcząt-brojlerów w czasie transportu do ubojni
Agata Grużewska
Barbara Biesiada-Drzazga
221-232
Pełny tekst
Określenie współzależności między wskaźnikami jakości skorup a masą właściwą jaj kurzych
Barbara Z. Kamińska
233-241
Pełny tekst
Jakość jaj spożywczych uzyskanych od kur w pierwszym i drugim roku użytkowania
Zofia Sokołowicz
Józefa Krawczyk
243-249
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Wpływ bilansowania mineralnego żywienia krów mlecznych w okresie letnim na wydajność oraz wybrane składniki mineralne krwi i mleka
Barbara Bujanowicz-Haraś
Jan Matras
Jan Wojtasik
251-264
Pełny tekst
Strawność i wartość energetyczna w żywieniu kurcząt brojlerów zgranulowanego jęczmienia i żyta z dodatkiem kompleksu enzymatycznego (ksylanaza, glukanaza i celulaza)
Jolanta Rubaj
Stanisław Matyka
271-277
Pełny tekst
Ekonomika i organizacja produkcji zwierzęcej
Wpływ relacji ceny skupu żywca wieprzowego do ceny detalicznej wybranych produktów mięsnych na status ekonomiczny rolnika
Anna Szumiec
279-288
Pełny tekst
Optymalizacja skali produkcji żywca wieprzowego przy zastosowaniu progu rentowności
Stanisław Szarek
Halina Kałuża
289-298
Pełny tekst
Wpływ poziomu cen na opłacalność produkcji kurcząt brojlerów
Katarzyna Banaś
299-307
Pełny tekst