Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Porównanie struktury genetycznej aktywnej populacji krów czarno-białych z regionu kujawsko-pomorskiego i Polski Centralnej
Piotr Brzozowski
Anna Sawa
Krzysztof Zdziarski
5-12
Pełny tekst
Wartość rzeźna tryczków mieszańców owcy górskiej i wschodniofryzyjskiej
Andrzej Drożdż
13-22
Pełny tekst
Struktura genetyczna górskich ras owiec hodowanych w Polsce na podstawie polimorfizmu białek krwi
Andrzej Janik
Wojciech Kieć
Barbara Bojczuk
Maciej Roborzyński
23-30
Pełny tekst
Paramery genetyczne i fenotypowe cech indeksowych i indeksy selekcyjne dla jagniąt w stadach ojcowskich
Rafał Rzepecki
31-38
Pełny tekst
Ekspresja genów BGB1, BGC1 i BMGA1 oraz synteza beta-globulin i beta-makroglobulin z epitopami BgBI, BgCI i BmgAl u jagniąt
Jan Węgrzyn
Elżbieta Skiba
Piotr Krzyścin
39-48
Pełny tekst
Analiza użytkowości rzeźnej królików trzech ras z uwzględnieniem ich różnej masy ubojowej
Jan Zając
49-60
Pełny tekst
Biologia, fizjologia i rozród zwierząt
Skład chemiczny kiszonek z mieszanek trawiasto-koniczynowych z udziałem Festulolium, zakiszanych z dodatkiem kwasu mrówkowego
Magdalena Kostulak-Zielińska
Andrzej Potkański
Jan Kryszak
61-71
Pełny tekst
Wpływ skrócenia okresu żywienia mieszanką starter oraz zróżnicowania poziomu białka w mieszance grower na wyniki produkcyjne brojlerów i bilans azotu
Barbara Z. Kamińska
73-82
Pełny tekst
Wpływ wyeliminowania mączki mięsno-kostnej z mieszanek paszowych na wyniki produkcyjne brojlerów
Barbara Z. Kamińska
Bogumiła Skraba
83-90
Pełny tekst
Wpływ zawartości składników pokarmowych w mieszance pełnoporcjowej dla piskląt na późniejsze wyniki odchowu brojlerów
Jerzy Koreleski
Sylwester Świątkiewicz
91-100
Pełny tekst
Wpływ preparatów barwnikowych ziołowych i syntetycznych na barwę żółtka i skład kwasów tłuszczowych
Julia Riedel
Ewa Świerczewska
Małgorzata Stępińska
101-112
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Ocena mikroflory powietrza w cielętniku przed i po dezynfekcji
Katarzyna Budzińska
Barbara Rzepczyk
Adam Traczykowski
113-123
Pełny tekst
Porównanie funkcjonalności uwięziowego i wolnostanowiskowego systemu utrzymania jałowic
Juliusz Kraszewski
Stefan Wawrzyńczak
125-136
Pełny tekst
Ocena infantycylizmu u lisów polarnych utrzymywanych na fermach
Adam Lasek
Leszek Gacek
Bogusław Barabasz
137-145
Pełny tekst
Występowanie form rozwojowych pasożytów w utylizowanych przez dżdżownice Eisenia fetida (Sav.) odchodach zwierząt futerkowych
Bogusław Nowosad
Jan Zając
Marta Skalska
Sławomir Kornaś
147-160
Pełny tekst
Wykorzystanie dżdżownic Eisenia fetida (Sav.) do utylizacji odchodów zwierząt futerkowych
Jan Zając
161-173
Pełny tekst
Ekonomika i organizacja produkcji zwierzęcej
Ekonomiczne i regionalne czynniki kształtujące konkurencyjność polskiej produkcji mleka na rynku europejskim
Stanisława Okularczyk
175-183
Pełny tekst
Ekonomiczna wartość środowiska naturalnego Małopolski oceniana metodą kapitału ludzkiego
Stanisława Okularczyk
185-190
Pełny tekst