Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Zastosowanie systemu Multiscan do oceny polimorfizmu chromosomów
Anna Kozubska-Sobocińska
Ewa Słota
Monika Bugno
Barbara Danielak-Czech
Barbara Rejduch
9-19
Pełny tekst
Przebieg stacjonarnej oceny wartości hodowlanej buhajków rasy Simental w latach 1974 - 1996
Bogumiła Kurzbauer-Choroszy
Zenon Choroszy
Hanna Czaja
Jan Trela
21-36
Pełny tekst
Niektóre aspekty wartości użytkowej i budowy pierwiastek holsztyńsko-fryzyjskich importowanych z Francji i Niemiec
Zbigniew Puchajda
Anna-Maria Szymańska
Maria Czaplicka
Agnieszka Filipska
37-48
Pełny tekst
Współzależność między cechami użytkowości mlecznej a wymiarami wymienia pierwiastek holsztyńsko-fryzyjskich importowanych z Francji i Niemiec
Zbigniew Puchajda
Maria Czaplicka
Anna-Maria Szymańska
Agnieszka Filipska
49-58
Pełny tekst
Wpływ masy ubojowej królików na wydajność rzeźną oraz wybrane cechy jakościowe mięsa
Jan Zając
59-72
Pełny tekst
Wpływ genotypu i płci na jakość mięśni piersiowych gęsi białych kołudzkich
Andrzej Rosiński
Teresa Skrabka-Błotnicka
Janina Wołoszyn
Ewa Przysiężna
Gabriela Elminowska-Wenda
73-88
Pełny tekst
Wpływ genotypu i płci na jakość tłuszczu sadełkowego gęsi białych kołudzkich
Andrzej Rosiński
Teresa Skrabka-Błotnicka
Janina Wołoszyn
Ewa Przysiężna
Gabriela Elminowska-Wenda
89-98
Pełny tekst
Cechy fizyczne jaj i lipidy żółtek w stadach zachowawczych kaczek typu Pekin i Cayuga
Juliusz Książkiewicz
Małgorzata Stępińska
Tomasz Kisiel
Julia Riedel
99-110
Pełny tekst
Porównanie masy ciała i zużycia paszy u kaczek mięsnych i piżmowych oraz ich mieszańców w okresie odchowu
Janusz Górski
Barbara Witak
Magdalena Pietkiewicz
111-122
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Wpływ sposobu żywienia w pierwszych dniach życia na wskaźniki produkcyjne oraz na wybrane parametry charakteryzujące przewód pokarmowy u kurcząt brojlerów
Jerzy Koreleski
Sylwester Świątkiewicz
123-142
Pełny tekst
Wpływ soli wapniowych kwasów tłuszczowych na wydajność i składniki mleka krów
Franciszek Brzóska
Robert Gąsior
Krystyna Sala
Wacław Zyzak
143-157
Pełny tekst
Wpływ poziomu jodu i selenu w dawkach pokarmowych na wydajność krów i skład kwasów tłuszczowych mleka
Jacek Wrzoł
Franciszek Brzóska
Jan Szarek
159-173
Pełny tekst
Wpływ dodatku preparatów enzymatycznych do mieszanek na wyniki produkcyjne warchlaków
Andrzej Frankiewicz
Marian Urbaniak
Andrzej Potkański
Mariusz Król
175-183
Pełny tekst
Wykorzystanie nasion wyki jako źródła białka w żywieniu świń i drobiu
Andrzej Potkański
Andrzej Rutkowski
Andrzej Frankiewicz
Waldemar Kuśnierek
Stanisław Mikulski
185-197
Pełny tekst
Preparat mineralno-tłuszczowy Humobentofet w tuczu jagniąt
Adolf Korniewicz
Barbara Paleczek
Henryk Czarnik-Matusewicz
Anna Sieradzka
199-214
Pełny tekst
Pasze tradycyjne i mieszanka pełnoporcjowa wzbogacona w tłuszcz roślinny w tuczu jagniąt
Adolf Korniewicz
Barbara Paleczek
Henryk Czarnik-Matusewicz
Anna Sieradzka
215-229
Pełny tekst
Wpływ suchej masy i dodatków fermentacyjnych na skład chemiczny i rozkład białka kiszonek z lucerny
Franciszek Brzóska
Marek Pieszka
Krystyna Sala
231-242
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Wartość rzeźna i jakość mięsa bydła z chowu masowego z uwzględnieniem zawartości makro- i mikroelementów
Anna Litwińczuk
Zygmunt Litwińczuk
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska
243-254
Pełny tekst
Wpływ sezonu wycielenia i wieku matek na wyniki odchowu cieląt mięsnych
Zygmunt Litwińczuk
Władysław Zalewski
Przemysław Jankowski
Piotr Stanek
255-264
Pełny tekst
Wpływ ściółki, posadzki i gruntu na kształtowanie warunków cieplnych w brojlerni w okresie zimowym
Wacław Bieda
Mirosław Koźbiał
265-274
Pełny tekst
Przeżywalność Salmonella enteriditis w warunkach laboratoryjnych w glebie, gnojowicy i ścieku komunalnym
Halina Olszewska
Zbigniew Paluszak
Bożena Szejniuk
275-285
Pełny tekst
Przeżywalność bakterii Salmonella enteriditis w procesie utylizacji odpadów miejskich
Bożena Szejniuk
Zbigniew Paluszak
Halina Olszewska
Julian P. Kluczek
287-295
Pełny tekst