Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Wzrost, mięsność i wielkość jąder młodych knurów linii 990 oraz mieszańców tej linii z rasą Duroc i Pietrain
Roman Czarnecki
Marian Różycki
Marian Kamyczek
Krystian Dziadek
Maria Kawęcka
Barbara Delikator
Jacek Owsianny
11-19
Pełny tekst
Określenie wpływu występowania rui u loszek na ich cechy tuczne
Barbara Orzechowska
Aurelia Mucha
21-28
Pełny tekst
Wpływ genotypu i płci na niektóre cechy jakościowe mięsa króliczego
Jan Zając
29-39
Pełny tekst
Ocena cech mięsnych odchowywanych intensywnie mieszańców gęsi z rodów doświadczalnych w porównaniu z gęsią białą kołudzką
Adam Mazanowski
41-54
Pełny tekst
Wyniki reprodukcji gęsi ze stad rezerwy genetycznej i gęsi białych kołudzkich w dwóch okresach nieśności
Adam Mazanowski
Krzysztof Kiełczewski
55-72
Pełny tekst
Porównanie wyników odchowu 12-tygodniowych mieszańców z kojarzenia gęsiorów i gęsi z rodów doświadczalnych z wynikami odchowu gęsi białej kołudzkiej
Adam Mazanowski
73-86
Pełny tekst
Porównanie wyników tuczonych owsem 17- i 24-tygodniowych mieszańców gęsi z rodów doświadczalnych i gęsi białych kołudzkich
Adam Mazanowski
87-102
Pełny tekst
Biologia, fizjologia i rozród zwierząt
Wstępne wyniki inseminacji polskich owiec górskich nasieniem tryków rasy Bergschaf
Wiesław Kareta
Maciej Roborzyński
Mirosław Cegła
Wincenty Kmak
103-110
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Zastosowanie enzymów proteolitycznych do określania tempa degradacji białka pasz w żwaczu
Irena Kosmala
111-124
Pełny tekst
Wpływ różnych gatunków zbóż paszowych i postaci fizycznej ziarna na efektywność opasania, parametry tusz i skład mięsa buhajków
Franciszek Brzóska
Władysław Brejta
Robert Gąsior
125-139
Pełny tekst
Wpływ rodzaju kiszonki z traw, poziomu paszy treściwej i dodatku nasion lnu na efektywność opasania buhajków oraz jakość tusz i skład mięsa
Franciszek Brzóska
Władysław Brejta
Robert Gąsior
141-154
Pełny tekst
Wpływ kiszonego ziarna jęczmienia na wyniki opasania buhajków
Eugeniusz Malinowski
155-163
Pełny tekst
Wartość pokarmowa kiszonki z wilgotnego ziarna jęczmienia
Eugeniusz Malinowski
165-172
Pełny tekst
Strawność składników pokarmowych w mieszance z udziałem nasion roślin strączkowych i preparatu multienzymatycznego oraz bilans azotu u rosnących świń
Waldemar Kuśnierek
Andrzej Potkański
Andrzej Frankiewicz
173-183
Pełny tekst
Wyniki odchowu kaczek żywionych mieszankami z udziałem preparatu mineralno - tłuszczowego Humobentofet
Adam Mazanowski
Zbigniew Dobrzański
Grzegorz Szukalski
185-197
Pełny tekst
Zakiszanie świeżej lucerny z dodatkiem kwasu mlekowego, cukru oraz gęstwy zawierającej bakterie fermentacji mlekowej
Romuald Ostrowski
199-207
Pełny tekst
Skład chemiczny i rozkład w żwaczu białka ogólnego oraz suchej masy kiszonek z lucerny
Helena Kruczyńska
Hanna Król
209-218
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Zawartość metali ciężkich (Pb i Cd) w mleku towarowym produkowanym w rejonach przemysłowych i typowo rolniczych
Anna Litwińczuk
Anna Drozd-Janczak
Mariusz Florek
Agnieszka Filozof
219-228
Pełny tekst
Wpływ kantaksantyny na barwę żółtka jaj kurzych w zależności od zawartości pigmentów żółtych w paszy
Maria Kuchta
Ewa Gornowicz
Jerzy Koreleski
229-241
Pełny tekst
Wpływ systemu żywienia na produkcyjność kurcząt brojlerów
Anna Chołocińska
Stanisław Wężyk
243-253
Pełny tekst