Artykuły przeglądowe

La importancia de las D.O.’s "el caso de la D.O.P. Los Pedroches"
Emiliano de Pedro Sanz Francisco Maroto Molina José Emilio Guerrero Ginel Juan Luis Ortiz Pérez Wojciech Krawczyk
125-134
Znaczenie selenu w diecie człowieka – w aspekcie żywienia zwierząt hodowlanych
Bożena Muszyńska Dorota Bederska-Łojewska Piotr Zięba
135-142
Czynniki wpływające na rozwój pterofagii w stadach kur nieśnych
Iwona Skomorucha Ewa Sosnówka-Czajka
143-150
Effect of hyperprolactinemia in animal production – a review
Michał Błasiak Agata Zagrajczuk Edyta Molik
151-161
Czynniki wpływające na odporność drobiu
Ewa Sosnówka-Czajka Iwona Skomorucha
163-174

Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich

Wpływ zmian masy ciała loch w trakcie cyklu reprodukcyjnego na odchów prosiąt i skład chemiczny mleka
Robert Eckert Magdalena Szyndler-Nędza
175-185
Porównanie siły cięcia i profilowej analizy tekstury surowego, gotowanego i pieczonego mięsa króliczego
Sylwia Pałka Zuzanna Siudak Łukasz Migdał Michał Kmiecik
187-193

Biologia, fizjologia i rozród zwierząt

Przeżywalność zarodków króliczych witryfikowanych metodą Rapid-I
Karolina Fryc Aleksandra Bieryt Barbara Kij Anna Migdał Agnieszka Nowak Maciej Murawski Joanna Kochan
195-202
Ocena kompetencji rozwojowych zarodków króliczych po zapłodnieniu in vivo w różnych stadiach rozwojowych
Barbara Kij Aleksandra Chećko Karolina Fryc Agnieszka Nowak Agnieszka Kozłowska Joanna Kochan
203-208
Analiza tempa wzrostu masy ciała szczeniąt rasy biały owczarek szwajcarski
Magdalena Pieszka Katarzyna Pietrzyk Jarosław Łuszczyński Ksenia Pieszka
209-217

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo

Wpływ enzymów paszowych na wyniki chowu oraz pozorną strawność jelitową aminokwasów u brojlerów żywionych dietami zawierającymi makuch rzepakowy
Franciszek Brzóska Witold Szczurek Bogdan Śliwiński Dorota Bederska-Łojewska Mariusz Pietras
219-242