Menu
Home
Journal
Editorial
Issues
For Authors
Reviewers
Ethical principles
Contact
EN
PL
EN
Animal nutrition and feedstuffs
Wpływ składu mieszanki paszowej dla niosek na barwę żółtek jaj
Barbara Z. Kamińska
265-270
Full text
Animal genetics and breeding
Ocena wartości hodowlanej ogierów czołowych czystej krwi arabskiej na podstawie wskaźników biometrycznych
Dorota Sobczuk
173-180
Full text
Porównanie mas ciała urodzonych źrebiąt czystej krwi arabskiej w grupach ojcowskich i subliniach żeńskich użytkowanych w SK Michałów
Krystyna Chmiel
Dorota Sobczuk
Anna Gajewska
181-187
Full text
Dokładność oceny mięsności tusz wieprzowych na podstawie pomiarów liniowych i masy elementów z rozbioru technologicznego lub stosowanego w SKURTCh
Piotr Molenda
Krzysztof Tereszkiewicz
Grażyna Mielech
189-200
Full text
Próba zastosowania modelu wielozmiennego do oceny wartości hodowlanej owiec rasy Suffolk metodą BLUP — model zwierzęcia
Andrzej Szewczyk
201-208
Full text
Polimorfizm markerów genetycznych klasy I w dwóch grupach owiec mieszańców
Tadeusz Rychlik
Kazimierz Korman
Marian Duniec
209-219
Full text
Analiza liczby padnięć kurcząt-brojlerów w czasie transportu do ubojni
Agata Grużewska
Barbara Biesiada-Drzazga
221-232
Full text
Określenie współzależności między wskaźnikami jakości skorup a masą właściwą jaj kurzych
Barbara Z. Kamińska
233-241
Full text
Jakość jaj spożywczych uzyskanych od kur w pierwszym i drugim roku użytkowania
Zofia Sokołowicz
Józefa Krawczyk
243-249
Full text
Animal nutrition and feedstuffs
Wpływ bilansowania mineralnego żywienia krów mlecznych w okresie letnim na wydajność oraz wybrane składniki mineralne krwi i mleka
Barbara Bujanowicz-Haraś
Jan Matras
Jan Wojtasik
251-264
Full text
Strawność i wartość energetyczna w żywieniu kurcząt brojlerów zgranulowanego jęczmienia i żyta z dodatkiem kompleksu enzymatycznego (ksylanaza, glukanaza i celulaza)
Jolanta Rubaj
Stanisław Matyka
271-277
Full text
Economics and the organization of animal production
Wpływ relacji ceny skupu żywca wieprzowego do ceny detalicznej wybranych produktów mięsnych na status ekonomiczny rolnika
Anna Szumiec
279-288
Full text
Optymalizacja skali produkcji żywca wieprzowego przy zastosowaniu progu rentowności
Stanisław Szarek
Halina Kałuża
289-298
Full text
Wpływ poziomu cen na opłacalność produkcji kurcząt brojlerów
Katarzyna Banaś
299-307
Full text